Készház- és könnyűszerkezetes házépítő blog

A készház.blog véleménynyílvánító, tévhitek tisztázásának blogja. A készházak, könnyűszerkezetes házak építésével kapcsolatos magánvéleményem, mely sokaknak segíthet, akik még nem bíznak a készházban. Írásaim, véleményem hitelessége több lábon áll: 1., minőségi készházat képviselő céget vezetek; 2., minőségi, környezetbarát és energiatakarékos készházban élek családommal :)

Friss topikok

Eladhatatlan a készház?

2010.02.27. 13:27 Gábor Arany

És a téglaház? És a panelház?

Minden relatív.

Álljon itt egy példa: pest megyében épített újszerű téglaházat közel másfél évig árultam, rengetegen megnézték, mire elment. Nemrégiben szintén pest megyében egy újszerű készházat ca. másfél hónap alatt szerződésig vittem.
Én is, ezáltal az ügyfél is tudta milyen előnyökkel jár a készház.
Garancia volt hozzá, úgy készült, ahogy a terv előírta, belekerült minden a gyárban, le lehetett ellenőrizni, mint az autóknak forgalmija volt, szakszerűen építették fel, energiatakarékos, vagyis évekre előre borítékolható az alacsony havi rezsije. Csak a legfontosabbak.
Ezért lehetett gyorsabban eladni, mint például egy ügyfelünknek a lakását, amit majd’ két évig hirdetett. Nagy rezsi, ki tudja mit spóroltak ki belőle.
 
A tévhitek elterjedésében több szempont is közrejátszik.
1., Olyanok nyilatkoznak ebben, akik nem értenek hozzá, pedig szakemberek. Ingatlanosok, akik nem tudnak eladni készházat. Igaz, sok esetben más ingatlant sem. Nekem telket, az említett készházat sem tudták eladni. Én mindkettőt! Hogy van ez? És akkor ők mondják, hogy eladhatatlan. Ha ezt nézzük, akkor egy telek is eladhatatlan nekik…
A baj az ingatlanosokkal, hogy nagy a fluktuáció. Ezáltal kevés a jó szakember.
2., Sok olyan könnyűszerkezetes ház épült, ami nem üti meg a mércét – és még finoman fogalmaztam. Így volt eladható, az emberek megtévesztése, hogy olcsó. No, ezeket persze, hogy nehéz eladni. De tegyük össze a kezünket: hány téglaházat láttunk, látunk, tudunk, hogy hasonlóan silány minőségben készült el, esetleg még szigetelést sem kapott. Ezekről kevesebb a hír, pedig jóval több ilyen létezik, mint könnyűszerkezetes ház. Csak nem kapnak hírt. És ne feledjük, ezeket a silány téglaházakat is nehéz eladni.
3., Van hazánkban is a szakágnak egy szakmai szervezete, aminek már rég cáfolni kellett volna ezeket a híreket, illetve tenni azért, hogy
„A”: a tévhit ne terjedjen el
„B”: a szervezeten belül büntessük, aki nem megfelelő nívót lát el
„C”: az ingatlanszakmát megtanítani, hogyan kell ezeket az házakat értékesíteni
„D”: tenni azért, mind kivitelezésben cégeket illetően, mind marketingben, hogy elterjedjen, hogy eladható, és akkor nem ijednek meg a vásárlók.
Halkan jegyzem meg: Ausztriában a több évig vagy tíz évig álló mintaházat még úgy is el lehet adni, hogy szétszedik, majd újból felépítik.
Megerősítés kedvéért: utóbbi időben két ilyen mintaházunknak is új gazdája lett.

Szólj hozzá!

Címkék: értékesítése könnyűszerkezetes ház mintaház készház eladása eladható a készház

A bejegyzés trackback címe:

https://keszhaz.blog.hu/api/trackback/id/tr971794671

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása