Készház- és könnyűszerkezetes házépítő blog

A készház.blog véleménynyílvánító, tévhitek tisztázásának blogja. A készházak, könnyűszerkezetes házak építésével kapcsolatos magánvéleményem, mely sokaknak segíthet, akik még nem bíznak a készházban. Írásaim, véleményem hitelessége több lábon áll: 1., minőségi készházat képviselő céget vezetek; 2., minőségi, környezetbarát és energiatakarékos készházban élek családommal :)

Friss topikok

Mit tud a felsőzsolcai főépítész, avagy miért keveri a „maltert”?

2010.09.07. 14:53 Gábor Arany

A történet alapja: a felsőzsolcai árvízkárosultak tüntettek (teljesen jogosan), mert a felsőzsolcai képviselőtestület úgy döntött, hogy aki könnyűszerkezetes technológiával építi újjá házát, az kevesebb támogatást kap. A részletekbe ne menjünk bele, mert a fő probléma máshol van; egy emberhez vezet. Rudolf Mihály főépítészhez.

Úgy érzem, kötelességem megszólalni!
És felmerem tenni a kérdést: mit tud ez az ember a készházakról, könnyűszerkezetes házakról? Nézem a híradót, és a tekintetét, amikor kijelenti: „én felmerem vállalni, árvízi helyzet után nem javasoltam a könnyűszerkezetes házat” – mondja a főépítész, aki tulajdonképpen – nem titkolja - nagy ellenzője a rendszernek.
Elvei vannak, egyértelmű.
 
Többször visszanéztem az interneten a nyilatkozatát – felháborító!
Felsőzsolcai és európai (!!!) példák mutatják, hogy árvízben és földrengésben jobban helytállnak a minőségi készházak, mint a hagyományos épületek.
 

Felsőzsolcán érdemes megnézni (vagy csak a képeket) milyen házak dőltek össze, váltak lakhatatlanná! Pedig akadtak könnyűszerkezetes házak is az árvízben, de nem azok dőltek tömegével romba!!! Valaki írja, hogy a téglaházánál a fugák közt folyt be a víz, majd vált lakhatatlanná… Akkor mivel jobb az egyik a másiknál?
 
 
És akkor mire hivatkozik Rudolf Mihály?
Az elveire, mint jó néhány „ellenlobbista”, aki nem ismeri a rendszert, a rendszer előnyeit. Ha igaz lenne Rudolf Mihály állítása, akkor nyugati szomszédaink (akik nem buták, ezt ne felejtsük el, ellenben annál tudatosabbak) nem építenének ilyen mennyiségben készházat. És ilyen régóta. A Hartl Haus-nak olyan ügyfelei vannak, akiknek már a nagyszülei is ezt vették. Gondolják, hogy, ha akkor, vagy azóta nem lenne jó a készház, akkor a későbbi gyerekeknek, vagy az unokáknak lett volna bizalmuk készházat építeni? Ugye, tudjuk a választ.
 
Tudják az osztrák építési számokat? Minden harmadik épület ezzel a rendszerrel készül.
És Rudolf Úrnak cáfolatként (amiből rengeteg van még a tarsolyunkban) még egy: azt állítják, hogy 30 évre szól a könnyűszerkezetes ház.
 
Rudolf Mihálynak azt ajánlom, mozduljon ki egy kicsit az elveiből, és nézzen át Ausztriába vagy Svájcba. Cégünknek, a Hartl Haus-nak számtalan harminc évnél idősebb háza van, és merem állítani: jobb állapotban van, mint bármilyen más hasonló korban lévő épület; a minimális energiafelhasználásáról (meg amennyivel kevesebbet fogyasztott az elmúlt 30 év alatt!!!!) már ne is beszéljünk.
Higgyék el, én tudom, mert régóta készházban élek a családommal.
 
A Hartl Haus legidősebb házát 1907-ben gyártották. Számoljanak nyugodtan, hány éves is?
Aki szeretné, megtekintheti!
Ezek tények!
 
Tehát még egyszer megkérdezem: Rudolf Úr, akkor mit tud, és milyen jogon keveri a „maltert”?
 
Utóiratként hangsúlyozom: a Hartl Haus nem vett részt a pályázatban, újjáépítésben, semmilyen támogatásban, vagyis nem érdeke az ügy mellé állni – ebből a szempontból. De az, hogy egy döntéshozó pozícióban lévő elvekre építő ember valótlant állít, több mint felháborító!
 
 
 
 

 

 

Szólj hozzá!

Címkék: az felsőzsolca árvízkárosultak támogatás szerelt ház könnyűszerkezetes ház készház rudolf bírják árvizet

A bejegyzés trackback címe:

https://keszhaz.blog.hu/api/trackback/id/tr502277775

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása